TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ JA TURVALLISUUS

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Pyrimme osaltamme olemaan aina turvallinen kumppani tehdä kauppaa, varauksia, käyttää foorumia ja varmistaa, ettei tietosi päädy vääriin käsiin kauttamme. Päivitämme tätä tietosuojaselostetta aina tarvittaessa.

Haluamme myös, että kun olet saanut varauksesi tehtyä ja olet tyytyväinen toimintatapoihimme, voit tarkistaa mitä tietoja olemme sinusta keränneet, ja tarvittaessa pyytää meitä poistamaan tietosi ja häviämään asiakastiedoistamme.

sisuoutdoor.com palveluita käyttääkseen asiakkaan on hyväksyttävä tässä tietosuojaselosteessa esitetyt ehdot.

Lyhyesti minkälaista tietoa kerätään ja säilytetään?

Säilytämme ja keräämme tietoa seuraavia tietoja:

Käyttäjän antamia tietoja
sisuoutdoor.com verkkopalveluiden käytöstä tallentuvia tietoa
Analytiikasta pääteltyä tietoa
Miksi keräämme tietoa ja mihin tietoja käytetään?
Helppokäyttöisyyden ja turvallisen asioinnin sekä palvelun rakentamiseksi
Tuotesuositusten ja markkinoinnin kehittämiseen
Varausjärjestelmän, foorumin ja asiakaspalvelun parantamiseen
Asiakaskokemuksen kehittämiseen

Rekisterinpitäjä
Sisu Outdoor Oy
Sivulantie 1

95970 Äkäslompolo

Puhelin: +358 400387772
Sähköposti: sisuoutdoor@gmail.com
Y-Tunnus: 2867482-4
Rekisteriasioita hoitaa: Sanni Ihamuotila, puh. +358 400387772
Tietosuojavaltuutettu: Sanni Ihamuotila, puh. +358 400387772
Rekisterin nimi: Sisu Outdoor asiakasrekisteri

Mitä tietoja keräämme ja säilytämme?

  • Käyttäjän antamat tiedot: 

  • Nimi, käyttäjätunnus ja salasana 

  • Puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite 

  • Laskutustiedot sekä maksuvälinetiedot 

  • Sijaintitiedot palvelun lokalisointia varten (oletettu valuutta, kieli, toimitustapa verkkokaupassa) 

  • Tuotearvostelut 

  • Markkinointiviestiluvat ja erillisellä suostumuksella asiakaskyselyluvat 

  • Sisu Outdoor verkkopalveluiden käytöstä tallentuvaa tietoa 

  • Verkkokaupan selaus- ja käyttötiedot 

  • Käytetyn laitteen tunnistetiedot 

  • Verkkokauppaistuntojen tapahtumat, esimerkiksi ostoskorilisäykset 

  • Analytiikalla päätellyt tiedot 

  • Selaus- ja ostotiedoista tulevat tuotesuositukset, asiakasryhmät ja kiinnostuksen kohteet

Mihin tietojani käytetään? 

  • Varauksen käsittely: käsittely, vastaanottaminen, toimitus, arkistointi ja kirjanpito 

  • Kiinnostavamman ja henkilökohtaisemman sisällön sekä markkinoinnin tuottamiseen 

  • Asiakaskokemuksen ja -palvelun kehittämiseen 

  • Asiakaspalautusten helpottamiseen ja nopeuttamiseen 

  • Asiakassuhteen ylläpitoon 

  • Evästeet ja muu seuranta 

Kun vierailet sisuoutdoor.com verkkokaupassa, saat verkkoselaimeesi automaattisesti evästeen. Käytämme erilaisia evästeitä voidaksemme tarjota käyttäjillemme optimaalisen ja personoidun palvelun. Lisäksi käytämme joitain kolmansien osapuolten evästeitä verkkopalvelumme toimivuuden kehittämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja viestinnän sekä markkinoinnin optimoimiseksi.

Mikä on eväste?
Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun käyttäjän tietoja halutaan säilyttää tämän siirtyessä internetpalvelun sivulta toiselle. Evästeiden käyttö edellyttää aina käyttäjän suostumuksen. Evästeen avulla sisuoutdoor.com verkkosivusto voi tunnistaa vierailusi, ja personoida juuri sinulle kiinnostavaa informaatiota. Tallentamamme evästeet ovat vain sisuoutdoor.com palvelimien saatavilla, emmekä sisällytä niihin henkilökohtaisia tietojasi. Tallentamiemme evästeiden avulla kerätään käyttäjätilastoja, jotta voimme personoida sivustomme sisältöä ja kehittää palveluamme entistä paremmaksi.

Kuinka kauan eväste on voimassa?
Laitteellesi tallennetut evästeet kestävät maksimissaan 24 kuukautta kustakin verkkovierailusta lukien.

Miten vältän evästeitä?
Osoitteesta http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asplöydät ohjeita evästeiden välttämiseen. Jotkin evästeet ovat kuitenkin välttämättömiä verkkopalvelumme sujuvaan käyttöön, joten suosittelemme evästeiden käytön sallimista. Mikäli haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen sisuoutdoor@gmail.com.

Lisää tietoa evästeistä löydät myös Viestintäviraston verkkosivustolta osoitteesta: https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/palveluidenturvallinenkaytto/evasteet.html 


Kolmansien osapuolet evästeet:
Google Analytics https://www.google.com/analytics/
Facebook Custom

Rentle


Kuka voi käsitellä tietojani ja missä tietoja säilytetään?
Noudatamme asiakastietojen käsittelyssä hyviä tietosuojakäytäntöjä ja pääsyä tietoihin valvotaan. 25.5.2018 alkaen EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset on otettu toiminnassamme huomioon ja näitä vaatimuksia noudatetaan toiminnassa.
Asiakasrekisterin tiedot on tallennettu järjestelmään, johon sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmä on myös suojattu palomuurein ja muiden teknisten keinojen avulla. Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettuja käyttämään vain tietyt, ennalta määritellyt ja koulutetut Sisu Outdoor työntekijät. Rekisterin sisältämät tiedot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa.

Joissakin tapauksissa meillä on tarve siirtää tietoa kolmansille osapuolille, esim. säilytystä, analytiikkaa tai markkinointia varten. Kaikkien yhteistyökumppaneidemme kanssa on olemassa tiukat sopimukset ja sopimuksissa on otettu huomioon lainsäädännön sekä EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset. Yhteistyökumppaneillamme ei missään tapauksessa ole lupaa käyttää tietoja omiin tarkoituksiinsa tai jakaa tietoja eteenpäin.

Kuinka kauan säilytämme tietoja?
Säilytämme tietoja tarvittavan ajan, jotta pystymme toimimaan tämän selosteen mukaisesti. Henkilötiedot asiakastileiltä, jotka eivät ole aktiivisia poistetaan viimeistään viiden vuoden kuluttua viimeistä toiminnasta. Joitain tietoja joudumme esimerkiksi kirjanpitovelvollisuuden takia säilyttämään pitempää, mikäli laki meitä siihen edellyttää.

Asiakkaan on mahdollista anonymisoida asiakastilinsä mikä tarkoittaa, että kaikki henkilötiedot poistetaan tililtä ja varaushistoriasta. Tällöin asiakasta ei enää voida tunnistaa eikä tiliä pysty enää palauttamaan. Tämän toimenpiteen voi toteuttaa lähettämällä viestin osoitteeseen: sisuoutdoor@gmail.com

Miten voin nähdä tai poistaa omat tietoni?
Asiakkaalla on aina oikeus nähdä omat tietonsa ja pyytää tietojensa poistamista. Oikaisupyynnöt, poistopyynnöt tai muut asiakastietoihisi liittyvät pyynnöt tai kysymykset voit lähettää meille osoitteeseen sisuoutdoor@gmail.com

Tiedon korjaaminen
Rekisterinpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai asiakkaan vaatimuksesta. Rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä rekisterinpitäjän rekisteriasioista vastaavaan henkilöön tiedon korjaamiseksi.

Päätyykö tietojani kolmansille osapuolille?
Vain pakollisissa tapauksissa, eli esimerkiksi maksutapahtumien, toimituksien tai markkinoinnin mahdollistamiseksi. Varauskalenterin maksutapahtumat tarjoaa Wix payments, Paypal ja maksutapahtuman yhteydessä maksutiedot kulkevat Wix paymentsin ja Paypalin kautta. 

Paytrail kerää maksutapahtuman yhteydessä IP-osoitteen, maksutavan sekä maksuajankohdan.

LUOTTOKORTTIMAKSUT

Voit maksaa varausta tehdessäsi Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard - ja American Express -korteilla. Varauskalaenterissa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode - ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Wix payments maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

​HENKILÖTIETO JA ROSKAPOSTIPOLITIIKKA

Henkilötieto- ja roskapostipolitiikka

Käsittelemme kaikkia sisuoutdoor.com -sivuilla antamiasi henkilötietoja äärimmäisen varovasti. Keräämme ja tallennamme tietoja henkilötietolain, SFS 1998:204 mukaan. Laki perustuu EU:n yhteisiin määräyksiin.

Henkilötiedot suojataan ulkoiselta tietomurrolta.
Asiakkaana sinulla on oikeus pyytää kopio rekisteröidyistä tiedoista.
Asiakkaana sinulla on oikeus pyytää rekisteröityjen tietojen muuttamista.
Asiakkaana sinulla on oikeus pyytää rekisteröityjen tietojen poistamista.
Sisu Outdoor ei lähetä ns. roskapostia. Asiakkaana voit saada meiltä sähköpostia liittyen tilaukseesi, maksuun tai muuhun käynnistämääsi keskusteluun sekä tietoa, uutiskirjeitä tai tarjouksia asiakassuhteemme puitteissa. Emme lähetä sähköpostiviestejä kolmannelta osapuolelta tai liittyen tuotteisiin tai palveluihin, jotka eivät liity suoranaisesti toimintaamme. Voit helposti peruuttaa automaattisesti lähetettävien viestien tilauksen sähköpostissa tulevan linkin avulla (linkki esim. uutiskirjeen lopussa). Tämän voit tehdä kirjautumatta sisään sivuillemme.

Sitoudumme siihen, että emme luovuta emmekä myy asiakkailtamme kerättyjä henkilötietoja. Keräämme vain ne tiedot, joita tarvitsemme tilauksen käsittelyä varten ja tietoja käyttävät vain Sisu Outdoor sekä yhteistyökumppanit, joita käytämme kaupan toteuttamiseen. Esimerkkejä yhteistyökumppaneista ovat maksupalvelutarjoajat, luottoyhtiöt sekä pankit.

Rekisterin sisältämät tiedot:

Henkilön etu- ja sukunimi
Postiosoite
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Tiedot käsitellyistä tilauksista


Turvallisuus

Ilmoitamme poliisille kaikki petosyritykset esim. tilaukset väärennetyillä tai varastetuilla korttitiedoilla. Rekisteröimme IP-osoitteen maksun yhteydessä mahdollista rikosilmoitusta varten.

MAKSUTAVAT

​- Credit / Debit Cards
- PAYPAL

- Liikuntaedut: E-passi, Edenred, Smartum sekä Eazybreak (Vain liikkeessä)